Restaurant Hof van de Koning

Waarom komt iedereen zo graag bij Hof van de Koning?

Onze chef-kok Danny de Vries is bezeten van goed en lekker eten; hij weet wat gasten fijn vinden. Specialiteit? Gastvrouw Christel Koning zegt het zo: "Hij kan gewoon heel erg goed koken." Wat heerlijk.

Heerlijk verwend worden

Een chef die zich niet laat afremmen door tijdelijke trends als slow cooking, streetfood, wokken of fermenteren, liflafjes of dunne schuimpjes met nul calorieën.

Hier proef je het goede leven van Friesland. Met - alleen als het er nog lekkerder van wordt - een knipoog naar Thailand, Italië, Zuid-Amerika of Afrika. Mooie gerechten, daar gaat het om. Iets wat je nog niet eerder geproefd had, maar net zo goed een fijne stamppot, zelfgemaakte stoofpeertjes of Beppe's stoofvlees. Danny heeft een eigen stijl. "Ik leg niks met een pincet op een bord, beloofd is beloofd." Hij vindt mensen verwennen met ambachtelijk bereid eten "gewoon geweldig".

Als het even kan, maken we het helemaal zelf, bij Hof van de Koning. Verse groente, zomerfruit, verantwoord vlees, vis en een kaasje, dat soort dingen zoeken we zorgvuldig uit bij leveranciers in de buurt. Die kennen we, dan weten we dat het goed is.